Byl jednou jeden tučňák, který žil na Antarktidě. Jeho jméno bylo Tobi a byl to věčně mrzutý a nešťastný tučňák. Bylo to proto, že na Antarktidě byla věčná zima a Tobi se nikdy nedokázal zahřát. Zatoužil tedy po teple a slunci a rozhodl se přestěhovat do teplých krajů.

Tobi začal hledat možnosti, jak se dostat z Antarktidy. Zeptal se ostatních tučňáků, ale všichni mu řekli, že by se neměl stěhovat, protože to není přirozené a na teplém místě by se mu nedařilo dobře. To Tobimu nevadilo, protože chtěl za každou cenu najít teplo.

Jednoho dne se Tobi rozhodl, že už nebude dál čekat a že si najde způsob, jak se dostat pryč. Vyrazil tedy na výpravu a hledal cestu ven z Antarktidy. Cestou se setkal s mnoha překážkami, ale Tobi byl rozhodnutý najít svůj nový domov a nevzdával se.

Jakmile to jen malinko šlo, okamžitě se vydal na cestu. Během ní si však uvědomil, že přestěhování do teplých krajin není snadné, protože se musí naučit novým věcem, jako je například plavání v teplé vodě a hledání potravy v novém prostředí.

Tobi se nevzdával a dál hledal své místo pod sluncem. Nakonec se mu podařilo najít své štěstí v krásné laguně, kde bylo teplo a byla tam také spousta ryb. Tobi se zde cítil jako doma a pochopil, že zde může být šťastný, i když musel opustit svou domovskou zemi.

A tak se Tobi usadil v této krásné laguně a žil tam šťastně, dokonce si tam našel i nové kamarády. Tobi byl šťastný tučňák, že konečně našel své místo na světě.


A selective focus shot of a penguin with her babies in Antarctica

„Antarktida je nejchladnějším kontinentem na celém světě, proto tam nežijí žádní lidé, pouze vědci.“

Robůtek Robík

One Reply to “O tučňákovi, který hledal teplé kraje”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *