Bylo jednou krásné a harmonické království, kde žili lidé všech ras a barev. Byli šťastní a žili spolu v míru a souznění. Avšak jednoho dne se objevil král, který si myslel, že jeho rasa je lepší než ostatní. Začal svůj lid rozlišovat a nedával každému stejná práva, tím rozdělil své království.

Lidé začali žít odděleně a vzájemně se nenáviděli, pomlouvali jeden druhého. Život v království se stal smutným a plným nepokojů. 

Jednoho dne se ale objevila malá holčička Stela, která se rozhodla, že bude hledat řešení. Stela šla do všech koutů království a hledala děti a nové kamarády, kteří by se chtěli znovu spojit a vrátit do země mír.

Postupně se jí podařilo najít děti, které to cítily stejně a společně se postavily proti omezování krále. Místo nepokojů se v království pořádaly slavnosti a jarmarky, kde se mohli všichni lidé seznámit a poznat se navzájem.

Časem se jim podařilo přesvědčit i krále, aby opustil svůj špatný postoj. Král se nakonec všem omluvil a vrátil do své země mír, jednotu pro celé království. Lidé se opět stali přáteli a žili spolu v míru a souznění.

Stela byla hrdá na to, co dokázala, a učila ostatní, že tolerování a respekt je důležité pro šťastný a harmonický život. A tak se stalo, že království se stalo ještě krásnější a plné lásky a porozumění.

audio básničky k recitaci básničky pro děti drak halloween jaro koně kreslení laskavost láska malování o dobrodružství odvaha omalovánka omalovánka pro děti omalovánka pro kluky o přátelství pohádka pohádka o chlapečkovi pohádka o holčičce pohádka o koních pohádka o lese pohádka o přírodě pohádka o robotovi pohádka o zvířátkách pohádka pro děti pohádka pro kluky pohádka pro nejmenší pohádka s ponaučením pomoc slabším princezna pro mládež píle robot sebevědomí splněný sen strach strašidelná pohádka učíme se barvy verš Vánoce vánoční pohádka zima zimní pohádka říkanka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *