V jednom malém rybníčku žila jedna šťastná kačenka jménem Kiki. Kiki měla ráda svůj rybníček, ale někdy se jí stýskalo a toužila po něčem víc. Měla totiž sen o moři.

Kiki se snažila popsat svůj sen ostatním rybkám a kachnám, ale nikdy jí nerozuměli. „Moře? Co je to moře?“ ptali se jí neustále.

Jednoho dne se Kiki rozhodla, že se na moře podívá na vlastní oči. Vyplavala ze svého rybníčku a začala plavat řekou. Byla velmi šťastná, že se jí konečně splnil sen.

Cestou potkala spoustu zvířátek, ale nikdo jí nemohl poradit, jak se dostat k moři. Kiki se ale nevzdala a nakonec dorazila k moři.

Moře bylo krásné a Kiki byla ohromená. Objevovala nové věci a potápěla se do hlubin. Potkala tam spoustu ryb a dokonce i velrybu.

Kiki byla tak šťastná, že se jí splnil sen a že mohla vidět moře na vlastní oči. Když se rozhodla vrátit zpět do svého rybníčku, uvědomila si, že moře má v srdci a že nikdy nezapomene na svůj dobrodružný výlet.

Od té doby Kiki vyprávěla svůj příběh ostatním zvířátkům a ukazovala jim, že i oni si mohou splnit své sny. A tak žila kačenka Kiki šťastně až do konce svých dní, vzpomínajíc na svůj sen o moři.

Čtěte i další pohádky o zvířátkách:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *