Před mnoha a mnoha lety žil v jednom amazonském pralese papoušek jménem Fabio. Fabio byl výjimečný papoušek, neboť měl schopnost mluvit jako člověk. Avšak byl jediný v celém pralese, kdo to dokázal.

Jednoho dne, když Fabio seděl na větvičce a pozoroval ostatní zvířátka v lese, zjistil, že by bylo skvělé, kdyby mohla mluvit jako on. Rozhodl se jim pomoci a naučit je to.

Fabio začal s myší jménem Mike. Mike byl trošku škarohlíd, ale Fabio ho přesvědčil, že mluvit může. Mike se snažil a snažil, a nakonec se mu to podařilo. Společně s Fabiem poté naučil mluvit i ostatní zvířátka, jako byl lenochod, opičák a rybky v řece.

Všechna zvířátka byla šťastná a vděčná za to, že jim Fabio umožnil, aby se spolu mohli bavit. Lidé, kteří chodili do pralesa na procházky, byli překvapeni, když slyšeli, že zvířátka mluví jako oni. 

Od té doby, když se Fabio objevil v lese, všechna zvířátka, jako myška Mike, lenochod, opičák i rybky se sešli, vyprávěli si a poslouchali příběhy i radostné zprávy, které jim Fabio přinesl. A tak se stal papoušek Fabio hrdinou celého amazonského pralesa, protože umožnil, aby všechna zvířátka mluvila jako člověk a rozuměla si mezi sebou.


„Věděli jste, že v amazonské pralese žije 40 000 druhů rostlin, 2 200 ryb, 1200 ptáků, 420 savců, 420 obojživelníků a 370 plazů?“

— Robot Robík

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *