V malém městečku zvaném Veselkov žila paní Knedlíčková, neobvyklá dáma s magickými schopnostmi. Vlastnila drobné červené kouzelné kuličky, které uměla přeměňovat na cokoliv, co si přála.

Jednoho dne, když město sužovalo sucho, rozhodla se paní Knedlíčková pomoci. Sesbírala svoje kouzelné kuličky a začala je rozkládat po celém městě. První kulička se proměnila v malý pramen vody, další v stromy plné ovoce, z dalších vytvářela malá jezírka.

Měšťané byli ohromeni a vděční paní Knedlíčkové za její neobyčejnou schopnost. Avšak záhadné postavy ze sousedního města, Zlověstník Zlomyslný a jeho skřítek Nalévač, záviděli paní Knedlíčkové a chtěli ji připravit o její kouzelné kuličky.

Zlověstník Zlomyslný a Nalévač se vydali na cestu, aby získali kuličky pro sebe. Když dorazili do Veselkova, začali krást kuličky a město se začalo opět vracet k suchu. Paní Knedlíčková to však nevzdala. Přemohla své obavy a vytvořila největší kouzelnou kuličku, která přinesla déšť.

Zlomyslník a Nalévač byli zahanbeni svým selháním a utekli. Měšťané byli vděční, že mají tak neobvyklou a statečnou hrdinku. Paní Knedlíčková se stala velmi oblíbenou ve městě, a každý rok zde slavili svátek paní Knedlíčkové, aby připomněli sílu odvahy a dobroty.

Tak skončil příběh o neobvyklé hrdince, která svou magickou dobrotou přinesla radost a štěstí do svého města.

Přečtěte si také další pohádky pro děti od robůtka, každý zde najde to své:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *