Bylo jednou jedno malé městečko, kde bydlely tři odvážné děti – Lucy, Tom a Mia. Jednoho slunného podzimního dne se děti rozhodly vydat na cestu za babičkou, která bydlela za lesy. Chtěly s ní připravit fantastický dýňový koláč, jako každý rok v tuto dobu.

Jenže i Lucy, Tom a Mia slyšeli pověsti o lesním strašidle, které tam údajně pobývalo. Děti se ho nezalekly. Vzaly si s sebou košík se svačinkou a vyrazily na dobrodružnou cestu.

Cesta do lesa byla plná zlatavých listů, které padaly ze stromů a vzduch voněl po zralých jablíčkách. Když děti procházely lesní mýtinkou, uslyšely podivné zvuky a viděly stín mezi stromy. Ale místo aby se bály, přemýšlely, jak by mohly toto strašidlo přemluvit k tomu, aby místo strašení udělalo něco užitečného. Nechaly mu tam dobrou poloviny své výtečné svačinky a pokračovaly za zvuku spokojeného mlaskání.

Když dorazily k babiččině domu, byly nadšené, protože věděly, že teď začne ta nejlepší část dobrodružství – pečení voňavého koláče! Babička byla moudrá žena a rychle pochopila, co děti u lesního strašidla zaujalo. Vyprávěla jim proto o lesním strašidle jménem Šepotající Strom, které v lese žilo a mělo už po stovky let kouzelný recept na dýňový koláč.

Děti se rozhodly vstoupit znovu do lesa a hledat Šepotající Strom. Putovaly lesními stezkami, hledaly stopy po strašidle a následovaly jeho hlasitý smích, který se nesl kmeny stromů, ledový dech, jež se plížil po mechu a ostrou vůni, která ulpívala na lesních květech. Když ho konečně našly, nebyly vůbec vystrašené. Místo toho se usmívaly a pozdravily ho laskavě.

„Strašidýlko Šepotající Strome, mohli bychom tě poprosit o tajný recept na dýňový koláč?“ zeptala se zdvořile Lucy.

Strašidlo se na ně usmálo, protože vědělo, že se s ním děti podělily o svou svačinu a řeklo: „Máte odvahu přijít sem a zeptat se mě na recept místo toho, abyste se bály. To je velká věc. Samozřejmě, podělím se s vámi o můj recept, ale pouze pokud slíbíte, že ho budete sdílet s ostatními a nikdy nezapomenete na odvahu, kterou jste dnes prokázaly.“

krásný dýňový koláč v kouzelné krajině s malebným domečkem v pozadí

Děti slíbily a strašidlo jim na oplátku ukázalo, jak připravit fantastický dýňový koláč. Když se děti vrátily k babičce, společně s ní upekly nejlahodnější koláč, jaký kdy ochutnaly. A když se koláč snědl, také celá vesnice byla nadšená. Proč? Děti se přece podělily o recept se všemi lidmi a nikdy nezapomněly na dobrodružství a odvahu, která je vedla k tomuto fantastickému dýňovému koláči.

A tak končí naše pohádka o odvážných dětech, fantastickém dýňovém koláči a přátelství se strašidly, které nás učí, že odvaha a laskavost přinášejí nejen nejlepší dobrodružství, ale i nejchutnější recepty.

Přečtěte si také další příběhy na Halloween:

One Reply to “O dýňovém koláči”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *