Bylo jednou jedno malé městečko mezi horami, kde se děti každý rok v září začaly připravovat na svátek Halloween. Ale tentokrát to bylo jiné. Děti věděly, že ve vesnici je jedna zvláštní kouzelná dýně, která může splnit jejich nejtajnější přání, pokud ji najdou. Ale aby toho dosáhly, musí vypěstovat nejhezčí dýni, jakou kdy městečko vidělo.

Holčička jménem Lily měla velkou zahradu, plnou slunných míst a krásné půdy. Rozhodla se, že bude pečovat o svou dýni s láskou. Každý den ji pilně zalévala, povídala jí příběhy a hrála jí písně na flétnu. Dýně, která poslouchala Lilyiny příběhy a písně, začala růst krásně oranžová a měla jemné vzory.

Malý chlapec jménem Max měl skvělý nápad. Rozhodl se, že svou dýni nazdobí malými lucernami, které vytvoří podobu hvězdné oblohy. Každou noc, když dýně rostla, Max přidával další lucerny a vytvářel tak nádherný, třpytivý efekt.

chlapeček sedí na ohromné vyřezané halloweenské dýni

Chytrá holčička jménem Ema ráda studovala staré knihy o kouzlech. Naučila se, jak na dýni seslat jemné světlo, které jí dodalo zářivý vzhled. S pomocí starobylých formulí a trochy trpělivosti začala dýni omotávat kouzelnými vlnkami světla, které ji dělaly ještě kouzelnější.

A tak se děti snažily, každé s jiným přístupem a kreativitou. Když přišel čas na Halloween, přinesly děti své dýně na náměstí v městečku. Byly úžasně krásné a každá dýně měla svůj vlastní jedinečný vzhled. Vesničané byli ohromeni tím, jak nádherné dýně děti samy vypěstovaly.

Když přišla chvíle, kdy měly děti předvést své dýně měšťanům, zazářilo v jedné z ulic jasné světlo. Děti se tam rozběhly a zjistily, že se tam v malém krámku ukrývá kouzelná dýně, která plnila přání. Za svou trpělivost, se kterou své dýně stvořily si Lily mohla přát krásnou novou panenku, Max velké nákladní auto a Ema? Ta si přála novou knihu.

Dýně dětí se leskly a zdobily náměstí ještě, než napadl první sníh. Byly tolik krásné a kouzelné, že z nich měšťané nemohli spustit oči.

Děti zjistily, že ve snaze, lásce a kreativitě, kterou vkládaly do svého úsilí, mohou mnohého dosáhnout.

Čtěte na Halloween další strašidelné pohádky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *