V malém starém muzeu hluboko v historickém centru města stál zaprášený časový stroj, který byl po staletí zapomenut. Byl to stroj plný tajemství, který kdysi patřil excentrickému vynálezci jménem profesor Albertus. Byl to stroj, který měl moc posílat dobrodruhy zpět v čase a do budoucnosti. Ale po jednom neúspěšném pokusu se na stroj zapomnělo a stal se pouhým exponátem pokrytým prachem.

Jedno odpoledne objevila skupina zvědavých dětí tento starý stroj. Mezi nimi byla Annie, malá holčička s odvážným srdcem, Ben, který měl obrovskou vášeň pro vědu, a Leo, který byl znám svou zvědavostí. Zvedli poklop stroje a začali zkoumat staré páky a knoflíky. Netušili, že právě otevřeli dveře k neuvěřitelnému dobrodružství.

Když Annie omylem stiskla tajný spínač, celá skupina se najednou ocitla ve středověkém městě. Kam se podívali, viděli podivuhodné bytosti – draky létající na obloze, rytíře v brnění a čarodějnice nad zářícími kotlíky. Bylo to jako v pohádce, ale se zvláštním a strašidelným nádechem.

Děti se rozhodly prozkoumat tento svět a zanedlouho zjistily, že v tomto městě byla v nebezpečí princezna Isabella. Byla uvězněná v temné věži čarodějnice jménem Malafesta, která chtěla použít její sílu k ovládnutí celého království. Děti se rozhodly, že je na nich, aby princeznu zachránily.

Děti se statečně vydaly na nebezpečnou cestu, plnou hádanek, lží a kouzel. Setkaly se se strašidelnými bytostmi, které jim stály v cestě a museli překonat také mnoho výzev, než dorazily k věži Malafesty. Tam se musely vypořádat s jejími triky a odhalit sílu přátelství a odvahy. Ta spočívala v tom, že Annie, Ben i Leo důvěřovali sami sobě a jejich dobrá srdce porazila všechna zákeřná kouzla.

tři deti, dva chlapci a dívka, čelí nástrahám čarodějnice, v obraze jsou zážehy metaných kouzel, ilustrace

Nakonec děti Malafestu porazily a osvobodily princeznu Isabellu. Ta jim moc děkovala a jako upomínku na jejich statečnost jim věnovala krásné amulety, ve kterých se navždy odrážela odvaha těchto malých dobrodruhů.

Když se děti vrátily zpět k časovému stroji, pomalu nevěřily, co všechno zažily. Bylo to dobrodružství, které je posílilo a naučilo, že ve světě plném podivných a strašidelných věcí může být skutečná síla nalezena v jejich vlastním srdci.

A tak skončila jejich první pouť v časovém stroji, přesto byl jejich příběh teprve na začátku. Věděli, že jsou připraveni čelit jakémukoli nebezpečí, které budoucí dobrodružství přinese, protože zjistily, že odvaha a přátelství jsou jejich nejmocnějšími spojenci ve světě strašidelných příběhů.

Další strašidelné pohádky pro děti už na vás čekají:

3 Replies to “Cesta časem tam a zase zpátky”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *