Byl jednou jeden statečný vojáček jménem Albert. Narodil se v malé vesnici u lesa a už jako malý chlapec toužil po dobrodružství a slávě. Když dospěl, vstoupil do armády a začal sloužit králi a vlasti.

Jednoho dne se však stalo něco, co zcela změnilo jeho život. Na královském dvoře se objevila nádherná princezna jménem Valérie. Albert ji spatřil a okamžitě se do ní zamiloval. Byla to nejkrásnější a nejštědřejší dívka, jakou kdy poznal.

Vojáček se snažil získat princeznino srdce, ale bohužel mu to nebylo přáno. Valérie ho brala spíše jako dobrého přítele a neviděla v něm toho pravého. Albert byl zarmoucený, ale nechtěl se vzdát. Rozhodl se, že pro ni udělá cokoliv.

Jednoho dne se království ocitlo v ohrožení. Zlý drak, který obýval horu nedaleko od města, začal útočit na vesnice a ohrožoval obyvatele. Král vyslal vojáky, aby s drakem bojovali, ale ti se báli a nechtěli jít. Albert však neváhal a nabídl se, že se s drakem utká sám.

Vojáček se vydal na horu a po dlouhém boji se mu podařilo draka přemoci. Když se vrátil do města, byl slaven jako hrdina a obyvatelé mu děkovali. Král mu nabídl nejvyšší vyznamenání, ale Albert odmítl a požádal krále o ruku princezny Valérie.

Král byl původně proti této myšlence, ale když viděl, jak statečný a oddaný Albert je, souhlasil. Albert a Valérie se brzy poté vzali a stali se královským párem. Žili šťastně a měli mnoho dětí. A ačkoli se Albertova sláva rozšířila do celého království, byl nejšťastnějším mužem na světě jen díky své milované Valérii.

Princezny, princové i draci, všechny najdete v našich pohádkách pro děti:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *