Jednou v zimě, kdy sníh padal hojně a pokryl celou vesnici bílým povlakem, rozhodli se tři nejlepší kamarádi, Tomáš, Alena a David, že budou mít svou vlastní klubovnu na zahradě. Klubovna měla byla místem, kde mohli kamarádi trávit hodiny hraním deskových her, povídáním si a tvořením společných plánů. Byla to jejich tajná oáza.

Ale zima byla letos neuvěřitelně silná a množství sněhu bylo tak velké, že nemohli začít svou klubovnu stavět. Bylo to velké zklamání, protože se moc těšili, jak budou právě zde trávit spoustu času. Místo toho se rozhodli udělat něco neobvyklého a vzrušujícího.

Tomáš měl nápad. Navrhl, aby si postavili iglú na zahradě a použili ho jako klubovnu během zimy. Alena s Davidem byli nadšeni touto myšlenkou a okamžitě se pustili do práce. S lopatami v ruce začali stavět iglú ze sněhu. Do krabic si lili vodu, aby vytvořili ledové cihly a tak skládali jedno patro, za druhým. Bylo to těžké, ale zábavné a posilovala je týmová práce.

Když bylo iglú hotové, byli kamarádi nadšení. Měli provizorní klubovnu, která byla útulná a teplá. Alena přinesla dovnitř polštáře, svíčky a teplé deky, které jim umožňovaly strávit mnoho hodin u oblíbené zábavy.

Iglú se stalo jejich novým domovem, a děti ho začaly zdobit a přizpůsobovat svým potřebám. David donesl mnoho hraček a her, takže tam měli vše pro volný čas. Byla to jejich skrytá zimní klubovna, kde mohli uniknout studeným zimním dnům a užít si přátelskou atmosféru.

Celou zimu strávili kamarádi ve svém iglú, vytvářeli si nové vzpomínky a posilovali své přátelství. Byla to zima plná dobrodružství, kdy se Tomáš, Alena a David scházeli ve svém provizorním úkrytu, svém vlastním dětském světě. Iglú se stalo symbolem jejich odhodlání a kreativity, kterou přinášela zimní sezóna. Jenom díky společné síle dovedli postavit něco tak úžasného.

Když přišlo jaro a sníh začal tát, byly děti smutné, že musí opustit své iglú. Přesto měli plná srdce radosti a spoustu úžasných vzpomínek. Uvědomili si, že i když se klubovna změnila, jejich přátelství zůstalo silné a pevné.

Proto se Tomáš s Alenou a Davidem už moc těšili, až přijde další zima a budou se moci pustit do stavění úžasného zimního úkrytu zase od začátku.

Zimní pohádky od robůtka pro každou hezkou chvíli:

One Reply to “Kamarádi a jejich ledové iglú”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *