Jednoho dne žila v lese malá liška. Byla to velmi chytrá a šikovná lištička, která měla mnoho kamarádů a každý den s nimi zažívala mnoho zábavy a hrála si s nimi. Nic jí nechybělo, dokud jednoho dne nebyla nucena opustit svůj les a hledat nový domov. Všichni její kamarádi museli odejít, protože do jejich původního domova přišli dřevorubci a nezbyla tam jediná vzrostlá borovička.

A tak se liška vypravila na dlouhou výpravu napříč lesy, loukami a pláněmi.

Po dlouhé cestě přišla liška do nového lesa, kde se chtěla usadit. Avšak když se snažila najít si nové kamarády, zjistila, že se cítí velmi nejistě a stydí se před nimi. Vždyť v novém prostředí neznala nikoho a bála se, že ji ostatní zvířatka nepřijmou mezi sebe.

Tak se liška rozhodla, že se bude schovávat a neukazovat se. Trávila své dny tím, že sledovala ostatní zvířata, jak si spolu hrají a baví se. Liška však stále zůstávala ve své noře a nikdy se neodvážila k ostatním připojit.

Jednoho dne se ale stalo něco, co změnilo všechno. Liška potkala malého zajíčka, který se ztratil v lese. Liška mu pomohla najít cestu domů a strávili spolu celý den. Povídali si a liška od něj zjistila, že ostatní zvířátka se moc diví, že mezi ně nechce přijít a hrát si s nimi. Liška si uvědomila, že když se ukáže taková, jaká je, a nebude se ostatních bát, může najít skvělé nové přátele.

Díky tomuto zážitku se zajíčkem se liška rozhodla, že se nebude schovávat, ale bude se snažit být sama sebou a najít si nové kamarády. A tak se stalo, že se liška odvážila přijít mezi ostatní, oni ji radostně přijali a zanedlouho se stala jednou z nejoblíbenějších zvířat v novém lese. Hrála si s ostatními, bavila se, užívala si každý den a vděčila tomu jen své odvaze.

Přečtěte si další pohádky o lese:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *