Bylo jednou jedno koťátko, které bylo úplně opuštěné. Bloudilo dlouho po ulicích a hledalo někoho, kdo by se o něj postaral. Nikdo si ho však nevšímal, a tak se muselo postavit na vlastní nohy a hledat si jídlo a útočiště samo.

Když se setmělo, koťátko se zatoulalo k jednomu domu. Slyšelo, jak z něj vychází veselý smích, a tak se rozhodlo zaťukat. U dveří potkalo koťátko staršího pejska, který mu ochotně nabídl, aby šlo dál a hned jej také pohostil.

Tento pejsek byl dobrák a vždy se snažil pomáhat těm, kteří to měli těžké. 

Když viděl, jak je koťátko samo, rozhodl se mu pejsek pomoci a nabídl mu, aby u něj zůstalo. Pejsek už dlouho bydlel sám a tak si říkal, že se o malé kotě postará. Měl dobré srdce a pomohl takto už mnoha opuštěným mláďátkům.

Koťátko se cítilo velmi šťastné, že má nového přítele a domov, rozhodlo se tedy, že zůstane. Zvlášť když zjistilo, že jsou v domě i další malá zvířátka, se kterými si může hrát. 

Starší pejsek byl skvělým opatrovatelem, nejen pro koťátko, ale i pro ostatní zvířátka v domě.

Koťátko se naučilo spoustu nových věcí, a když se stalo velkým a zdravým kocourkem, bylo stále velmi vděčné za pomoc svému strýčkovi pejskovi, který mu pomohl, když bylo v nouzi. Jenom díky ochotě a laskavosti pejska se kocourkovi otevřela nová kapitola a čekal jej krásný život.

Další krásné pohádky o kočičích kamarádech najdete zde:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *