Byla jednou malá dívka jménem Anička, která byla velmi líná. Nikdy se jí nechtělo nic dělat a většinu dne trávila ležením na pohovce a nicneděláním. Její rodiče se s tím už nedokázali smířit a rozhodli se, že jí musí dát nějakou příležitost, aby se změnila.

Jednoho dne Aničce rodiče řekli, že pokud se nezačne více snažit, nemůže jít na výlet s rodinou do lesa. Anička se rozhodla, že se změní a začne se více snažit. Začala se učit nové věci, pomáhala s domácími pracemi.

Když přišel den výletu do lesa, Anička se těšila jako nikdy předtím. Cestou do lesa se snažila pomáhat s balením jídla a přípravou na výlet. Když dorazili do lesa, Anička se snažila se být užitečná a pomáhala rodičům s piknikem.

Během výletu se Aničce podařilo udělat mnoho věcí, které by předtím nikdy neudělala. Ukázala, že je velmi silná a odvážná a dokáže překonat mnoho překážek. Když se vrátili domů, Aniččini rodiče byli velmi pyšní na to, co dokázala.

Od té doby se Anička stala velmi pracovitou a už se nikdy nevrátila ke své staré lenosti. Díky své změně se jí podařilo udělat mnoho skvělých věcí a prožít mnoho úžasných zážitků.

Mít záliby je důležité, čtěte pohádku o koníkovi, který byl také liný si nějaké najít, ale nakonec byl rád, že si tu pravou našel.

One Reply to “Pohádka o líné Aničce”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *