Ve starém kouzelném lese, skrytém mezi zelenými kopci a šumícími potůčky, byly květiny, které byly zahaleny sněhovou peřinou během dlouhé zimy. Každý rok, když zima ustoupila a jaro se přiblížilo, čekaly květiny na svůj čas, aby se probudily a rozvinuly svou krásu.

Mezi těmito květinami byla také malá modrá fialka jménem Violka. Byla to malá a skromná květinka, ale měla velké srdce a touhu vidět svět. Když se jaro blížilo, Violka cítila, jak se v ní probouzí nová energie a touha vydat se za dobrodružstvím.

Jednoho jarního rána se probudila s úsměvem na tváři a podívala se kolem sebe. Stromy se začaly zelenat a ptáci zpívali své radostné písně. Byl čas, aby se Violka vydala na svou dlouhou cestu.

Během svého putování lesem potkala další květiny, které se pomalu probouzely ze svého zimního spánku. Setkala se s tulipány, narcisy a korpusy, kteří oslavovali příchod jara jako první.

„Vítej, Violko!“ pozdravily ji květiny. „Jsme tak rády, že jsi se probudila. Společně oslavíme příchod jara a krásu probouzející se přírody.“

A tak se Violka připojila k ostatním květinám a společně tancovaly pod slunečními paprsky, zpívajíce své radostné písně. Byl to okamžik, plný štěstí a přátelství, který Violka nikdy nezapomene.

A když slunce zapadlo za obzor a měsíc se zvedal na nebesa, květiny se schovaly pod hvězdnou oblohu a snily o nádherném jaru, které je čekalo v tomto kouzelném jarním lese.

Přečtěte si naše nové jarní pohádky pro děti:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *