Ve vesnici Zasněžkovo žil umělec jménem Matěj. Matěj měl zvláštní dar – uměl vytvářet nádherné obrazy ve sněhu. Každý rok, když první sníh zakryl krajinu bílým pláštěm, Matěj se vydal tvořit do přilehlých kopců.

Jeho prsty tancovaly nad sněhem, jako kdyby maloval štětcem a jeho mysl byla plná nápadů. Jednoho dne, když pracoval na nejnovějším obrazu, zaznamenal něco neobvyklého. Sníh pod jeho prsty začal živě pulzovat a měnit se.

Matěj byl ohromen, když si uvědomil, že jeho umělecké dílo začíná žít. Jeho obraz představoval kouzelného sněžného koně, který se probudil k životu. Kůň se rozběhl po planinách a létaly od něj sněhové vločky.

Překvapený Matěj chtěl své dílo ukázat kamarádům, a ti byli jeho koníkem okouzleni. Když všichni pozorovali nádherného koně, jejich srdce se plnila radostí.

Avšak, Matějova radost byla narušena, když se do vesnice přiblížil zlý sněhový čaroděj jménem Mrazivák. Mrazivák byl žárlivý na krásu a radost, kterou Matějovo umění přinášelo. Rozhodl se, že ukradne Matějova kouzelného koně a zamrazí vesnici na věky.

Matěj se musel postavit tomuto ledovému zlu. S pomocí svých kouzelných obrazů a odvahy, kterou našel ve svém srdci, vytvořil Matěj mocný sněžný vír. Tento vír zahnal Mráziváka i s jeho zločinnými plány pryč.

Vesnice Zasněžkovo byla opět v bezpečí a Matěj mohl dále tvořit krásné obrazy v přilehlých kopcích. Zdobily totiž krásně celou krajinu a také chránily to, co bylo Matějovi nejdražší, jeho domov.

A tak, každou zimu, Matěj vytvářel své magické obrazy ve sněžném kraji a přinášel radost i zázraky všem, kteří se odvážili pohlédnout na svět skrze jeho umění.

Pojďte s námi snít a přečíst si další krásné zimní pohádky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *