Na farmě byla veselá atmosféra a všichni obyvatelé, od kuřat, krav až po ovečky, se těšili na nadcházející Vánoce. 

Malé kuřátko Klárka mělo neobvyklý sen, ve kterém všechna zvířata dostávala dárečky od farmáře. Když se probudila, rozhodla se s ostatními zvířaty vytvořit farmářovi nezapomenutelné vánoční překvapení dřív, než jim on sám přinese krásné dárky.

Klárka se sešla se svými přáteli na farmě a společně plánovali, jak překvapit farmáře. Ovce připravily teplé vlněné ponožky, slepičky plné nůše vajíček a krávy se postaraly o lahodné sýry. Každé zvíře na farmě přispělo svým jedinečným způsobem.

Na Štědrý den se farmář probudil do úplně jiného světa. Když otevřel dveře stáje, byl ohromen pohledem na bohatě prostřený stůl s lahodnými poklady od každého zvířete. Všechna zvířata zůstala skryta a sledovala farmářovu radost a překvapení.

Farmář všem zvířatům poděkoval za krásné překvapení a uvědomil si, jak je jeho farma plná lásky a vzájemné péče. Poté dal každému z nich dárky, které jim sám nachystal. Ovečkám čistou slápu, slepičkám čerstvé zrní, kravičkám nádherné zvonce a malému kuřátku Klárce velikou červenou mašli. Byla to nezapomenutelná vánoční noc.

A tak se pro každý nadcházející rok tato tradice zachovala. Zvířátka připravila pro farmáře krásné dárečky a on jim na oplátku také daroval radostná překvapení.

Přečtěte si další naše zimní pohádky pro každý chladný večer:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *