V dávných časech, kdy zima ovládala zemi, existovalo tajemné Zimní království, kde vládla lední princezna Elora. Elora byla princezna ledové říše, jejíž srdce bylo naplněno dobrotou a láskou ke všem živým tvorům.

Jednoho dne, když v království zavládla záhadná kletba a celá země se ponořila do věčného mrazu, Elora se rozhodla najít pomoc. Odešla do světa lidí a hledala bytost, která by jí mohla pomoci zachránit její zamrzlé království.

Na okraji jedné vesnice, v roubené chaloupce pod horami, žil chlapec jménem Jakub. Byl to mladík s velkým srdcem a laskavou duší. Jednoho zimního večera, když se vracel z lesa s koňmi, zahlédl záblesk ledové záře.

„Co to je?“ zamyslel se a následoval záři až k zasněženému háji. Tam spatřil krásnou lední princeznu Eloru.

„Prosím, pomoz mi,“ zašeptala Elora s prosbou v očích. „Mé království je v nebezpečí.“

Jakub cítil, že se musí postarat o tuto krásnou, avšak smutnou bytost. S láskou a odhodláním souhlasil, chtěl udělat vše, aby pomohl krásné princezně.

Společně se vydali zpět do Zimního království, kde Elora vysvětlila, že kletba může být zlomena pouze silou pravého lidského přátelství. Ale čas běžel rychle a kletba byla stále silnější.

Jakub se nezalekl a rozhodl se přijmout výzvu. Pomáhal Elorě napravovat důsledky kletby, chystal s princeznou teplé pelíšky pro zvířátka v lese, pomáhal lidu se dřevem, aby mohli topit.

Když kletba dosáhla svého vrcholu, Jakub objevil, že jeho láska a oddanost k Eloře a celému království je tou pravou a jedinou mocí, která může kletbu zlomit. Rozhodl se princezně říci o svých citech. Jeho srdce zářilo teplem a světlem, které se rozlilo po celém království, roztálo led a obnovilo všechen život. Elora byla dojata jeho obětavostí a odvahou.

„Děkuji ti, Jakube,“ řekla s úsměvem, zatímco se království znovu probouzelo z dlouhého spánku. „Tvá láska a přátelství jsou nejcennější poklady, jaké jsem mohla najít.“

Jakub se vrátil do světa lidí, ale jeho srdce zůstalo spojeno s Elorou a zimním královstvím navždy.

Přečtěte si další pohádky od robůtka, o princích a princeznách:

One Reply to “O lední princezně Eloře”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *