Dlouho předtím, než zasvítilo jarní slunce, začal tát sníh a probouzet se květiny, žila v jednom zasněženém domečku malá holčička jménem Anička. Bylo to děvče plné zvídavosti a nápadů, které se nikdy nenudilo na své zahradě. Jedno zimní odpoledne se do zahrady vypravila s lopatičkou v ruce – měla v plánu vytvořit základy pro iglú – alespoň to si zprvu myslela.

Anička začala hrabat ve sněhu na své zahradě, a najednou se stalo něco nečekaného. Propadla se do díry ve sněhu a ocitla se náhle úplně jinde. Byla to nádherná zimní krajina zářící ledovými krystalky a třpytem, který až oslepoval oči. Anička byla v zimním království víl Krystalek.

Když Anička spatřila tyto krásné víly, byla zaražená. Byly to nádherné bytosti se zářivými křídly a oblečené do šatů, které se leskly jako diamanty. Víly Krystalky přišly k Aničce a pozdravily ji s úsměvem. „Vítej v našem království, malá cestovatelko,“ řekla jedna z víl. „Jak ti můžeme pomoci?“

Anička se pokusila vysvětlit, jak se do říše dostala, a jak by chtěla najít cestu zpět domů. Víly Krystalky jí vyslechly a rozhodly se jí pomoci. Průvodkyně Aničky se jmenovala Zářivka a měla zvláštní magický klíč, který jí umožňoval otevírat brány mezi světy.

Spolu s vílami Anička prošla královstvím a objevila jeho tajemství a krásu. Sněhové závěje zde byly tak nadýchané, že vypadaly, jako hromada šlehačky a sněhová pokrývka nikde nekončila, až u špičatých vrcholků hor. 

Víly pomáhaly Aničce najít cestu zpět, až se dostala znovu na svou zahradu. Anička byla vděčná vílám Krystalkám za pomoc a slíbila, že se na ně nikdy nezapomene.

Když se vrátila domů, vzpomínala na své dobrodružství v zimním království a věděla, že to byla nezapomenutelná zkušenost. Moc si také přála krásné víly znovu vidět. 

Ačkoliv se Anička brzy znovu pustila do hrabání v zahradě, tentokrát byla mnohem opatrnější. Věděla, že zimní království víl Krystalek existuje, a její srdce bylo plné vděčnosti za to, že se stala jejich přítelkyní. A tak jim místo iglů postavila krásný domeček, který je měl uvítat zase v jejím světě.

Jednoho večera, když už se Anička chystala spát, pohlédla na zahradu a domeček svítil. Věděla tak, že ji Krystalky navštívily společně s její přítelkyní Zářivkou.

A tak Anička žila šťastně s vědomím, že na světě existují krásná a magická místa, která čekají na objevení. Ať už byla na své zahradě nebo snila o dobrodružstvích v zimním království, vždy si pamatovala na své setkání s kouzelnými vílami Krystalkami.

Přečtěte si další zimní pohádky pro děti:

One Reply to “Anička a víly Krystalky”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *