Byl jednou jeden malý koník, který se právě narodil. Jeho maminka byla sice velmi šťastná, ale koník se nechtěl postavit na nohy. Zůstal ležet na zemi a nechtěl se pohnout. Jeho maminka byla zoufalá a nevěděla, co s ním. Po několika dnech se rozhodla, že se bude muset zeptat ostatních zvířátek na statku, jak mu pomoci.

První, koho potkala, byla kravička. Ta jí poradila, aby koníkovi nalila do uší trochu vody. „To ho určitě postaví na nohy!“ řekla kravička. Maminka koníka tomu nechtěla věřit, ale nakonec to zkusila. Nalila do koníkova ucha trochu vody, ale nic se nestalo.

Potom se rozhodla zeptat ještě kohouta. Ten jí poradil, aby koníka položila na hřbet a zatřásla s ním. „To mu určitě pomůže!“ řekl kohout. Maminka koníka to zkusila, ale zase nic. Koník se stále nechtěl postavit na nohy.

Ale pak se stalo něco nečekaného. Když maminka koníka obcházela statek, potkala tam malého beránka. Ten se jí zeptal, proč je tak smutná. Maminka mu všechno vyprávěla a beránek jí poradil, aby koníkovi zazpívala písničku. „To ho určitě přiměje postavit se na nohy,“ řekl beránek.

A tak maminka koníkovi zazpívala veselou písničku. A najednou se koník začal hýbat a postavil se na nohy! Byl velmi šťastný a veselý, že se konečně může připojit k ostatním koníkům a užívat si svůj život plnými doušky.

Od té doby se už nikdy nezdráhal postavit na nohy a byl plný energie a života. A když ho ostatní koníci viděli, jak běhá po louce a skáče, byli velmi šťastní, že mají nového a veselého kamaráda. A tak společně trávili každý den plný dobrodružství a maminka koníka na něj hrdě dohlížela, přitom nikdy nezapomněla na dobrou radu od malého beránka.

Koníky mají rádi všichni, čtěte o nich další pohádky:

One Reply to “O malém koníkovi, který se nechtěl postavit na nohy”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *