Byl jednou jeden malý dráček jménem Oskar. Oskar byl jiný než ostatní draci v jeho rodině, protože na rozdíl od nich nechrlil oheň, ale vodu. Jeho sourozenci se mu vysmívali a dráček Oskar se cítil velmi smutný.

Jednoho dne se dráček Oskar rozhodl opustit svou rodinu a vydat se na dobrodružnou cestu, aby objevil svůj účel a zjistil, proč právě on má schopnost chrlit vodu namísto ohně.

Po dlouhé a náročné cestě se Oskar dostal do malé vesnice, která trpěla dlouhodobým suchem. Potoky a řeky v okolí vyschly a lidé neměli dostatek vody pro své farmy a zahrady. Oskar cítil, že právě sem byl poslán, aby pomohl.

Dráček Oskar tedy začal chrlit vodu a zásoboval tak celou vesnici. Lidé si uvědomili, že se stali svědky něčeho neuvěřitelného a začali dráčka Oskara obdivovat a ctít.

Oskar zjistil, že jeho schopnost není zbytečná, ale může pomoci těm, kteří to potřebují. Tak se stal hrdinou celé vesnice a jeho schopnost se stala velmi cennou.

Od té doby dráček Oskar žil mezi lidmi v této vesnici a pomáhal jim každé léto s dodávkou vody, když vodní zdroje opět vyschly. A jeho sourozenci, ačkoliv na něj původně pohlíželi skrze prsty, začali na svého bratra pohlížet hrdě a uznávat ho jako vzor.

Přečtěte si další pohádky o dracích:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *