Byl jednou jeden starý farmář, který měl velký vůz, kterým vozil své plodiny na trh. Jednoho dne se však vůz ztratil a ani po hledání ho nemohl nikde najít. Trápil se tím dlouho a snažil se najít nějaké řešení.

Jedné noci, když spal pod širákem venku na poli, zaznamenal nějaké zvláštní zvuky. Vzbudil se a koukal kolem sebe, ale neviděl nic podezřelého. Ovšem když se podíval nahoru, uviděl svůj vůz, jak se vznáší vysoko v oblacích. Starý farmář nemohl uvěřit svým očím. Chtěl zavolat o pomoc, ale vůz se mu stále vzdaloval.

Farmář se rozhodl vydat se za svým vozem a snažil se ho dostihnout, ale bylo to marné. Vůz se vzdaloval, stoupal výš a výš, až mu zmizel z dohledu. Farmáři nezbylo nic jiného, než se vrátit na svou farmu, musel se dále obejít bez vozu.

Po nějaké době se starý farmář rozhodl napsat dopis svému synovi, který žil velice daleko a popsal mu, co se stalo s jeho vozem. Synovi se velmi líbilo, co jeho otec napsal, a sdílel to se svými přáteli, kteří si to také přečetli.

Jednoho dne se k farmáři znenadání dostala zpráva od lidí z jiného města, kteří tvrdili, že viděli jeho vůz na obloze, vysoko mezi hvězdami. Farmář byl ohromen a udiven, že se jeho vůz dostal tak daleko.

Od té doby se starý farmář neustále díval na hvězdy a hledal svůj vůz. Nikdy ho už sice nenašel, ale měl radost, že ho mohl vidět na obloze a že byl tak vysoko. A tak si říkal, že i když se věci zdají ztracené, stále existuje šance, že je najdeme a že nám přinesou radost a naději.

Pohádky na dobrou noc navodí atmosféru, která ukládá ke spánku:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *