Byl jednou malý trpaslík, který se jmenoval Tonda. Tonda byl nejmenší z celého trpasličího království a měl touhu vyrůst a stát se velkým a silným, jako ostatní trpaslíci.

Každý den Tonda cvičil a snažil se být silnější a větší. Trénoval s činkami, běhal a skákal, ale nic nepomáhalo. Tonda zůstával stále stejně malý a křehký.

Jednoho dne se Tonda rozhodl vydat se do nejvyšších hor v království, kde žil moudrý trpaslík, který měl pověst, že pomůže každému, kdo to potřebuje. Tonda doufal, že se od něj dozví tajemství, jak vyrůst a stát se silným.

Cesta do hor byla náročná, plná nebezpečí a překážek, ale Tonda nepolevil. Nakonec dorazil na nejvyšší místo a našel moudrého trpaslíka.

„Moudrý trpaslíku, prosím tě, řekni mi, jak se mohu stát velkým a silným, jako ostatní trpaslíci?“ zeptal se Tonda.

Moudrý trpaslík se usmál a odpověděl: „Tondo, není důležité, jak velký nebo silný jsi. Každý má své vlastní schopnosti a talenty. Důležité je najít své místo v životě a rozvíjet své silné stránky. Když to dokážeš, budeš šťastný a spokojený, bez ohledu na to, jak vypadáš nebo jakou máš výšku.“

Tonda nejdříve nerozuměl, ale když se podíval na moudrého trpaslíka, uvědomil si, jak velkou má pravdu.

Od té doby se Tonda učil objevovat své nové talenty a schopnosti. Začal tvořit krásné sošky z kamene a stal se zručným řemeslníkem. Ačkoli byl stále nejmenší z trpaslíků, byl šťastný a spokojený, protože konečně pochopil, že to není velikost, která určuje hodnotu osoby, ale to, jak se staví k životu a tomu, co opravdu umí.

Čtěte některé z našich posledních pohádek, ještě teď:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *