Byl jednou jeden princ jménem Dorián, který měl neuvěřitelně krásné zlaté vlasy. Tyto vlasy byly tak cenné, že se o ně zajímala i zlá čarodějnice, která žila v lesním háji.

Čarodějnice se rozhodla, že musí zlaté vlasy prince ukrást, aby si z nich mohla udělat kouzelný náramek, který by jí umožnil získat moc nad všemi královstvími.

Jednoho dne, když princ Dorián spal, vstoupila čarodějnice do jeho komnaty a pokusila se mu vlasy odstřihnout. Avšak, jakmile se její nůžky dotkly princových vlasů, probudil se a vyrazil jí je z ruky.

Princ se čarodějnice zeptal, proč ji napadlo mu ukrást vlasy a ona mu odpověděla, že chce získat moc. Princ jí ale řekl, že moc není nic platná, pokud není získána čestně a s láskou.

Čarodějnice byla zmatená, nikdy předtím neslyšela o tom, že by moc mohla být získána jinak než násilím. Princ jí vysvětlil, že skutečná moc pochází ze srdce a že láska a dobrota jsou tou nejsilnější silou na světě.

Čarodějnice se rozplakala a omluvila se princovi za své chování. Princ ji odpustil a pozval ji, aby s ním žila ve svém království a učila se o lásce a dobrotě.

Od té doby žila čarodějnice mezi lidmi a s princem se stali přáteli. Čarodějnice se naučila, že pravá moc a štěstí pocházejí z lásky a dobroty, naučila se to od ostatních lidí, a také prince Doriána s krásnými zlatými vlasy.

Čtěte krásnou pohádku o lásce mezi princem Richardem a princeznou Isabellou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *