Byla jednou jedna ulice, kde žila spousta lidí, kteří žili v harmonii a dobře se mezi sebou znali. Avšak jednoho krásného rána se něco stalo – všichni lidé se najednou proměnili ve zvířátka!

Pan Novák se stal slonem a jeho žena se stala antilopou. Paní Nováková se hrozně lekla, ale manžel ji uklidňoval, že se to brzy všechno vrátí zpátky a musí se jim to jenom zdát.

Paní Malá se stala králíkem a její manžel se stal opičkou. Spolu s dalšími zvířátky se rozhodli prozkoumat město a zjistit, co se to stalo.

Na náměstí se setkali s kočkou, která jim řekla, že viděla šílenou věštkyni, která prý způsobila tuto proměnu. Všichni se rozhodli, že ji najdou a zjistí, jak se vrátit zpět do svých těl.

Cestou potkávali různá zvířátka, která se jim snažila pomoci. Nakonec našli věštkyni a ta jim řekla, že jim může pomoci, ale musí projít těžkým úkolem.

Všichni společně podstoupili úkol, kdy potřebovali sílu zvířat, ve která se proměnili a hlavně spolupracovat jeden s druhým. Nakonec se jim podařilo vrátit se zpět do svých lidských těl. Byli šťastní a uvědomili si, jak moc si váží svého života a svých blízkých. A od té doby se již nikdy nestalo, že by se někdo proměnil ve zvíře. A žili šťastně na své ulici do konce svých dnů.

Zvířátka jsou oblíbená a patří do pohádek! Čtěte pohádky pro děti o přírodě:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *