Jednoho krásného dne se rozhodl malý krtek, že se naučí číst. Všechna ostatní zvířátka ho podceňovala a říkala mu, že to není pro krtky, že by se měl spokojit s hrabáním v zemi, protože ani dobře nevidí. Ale krtek nechtěl poslouchat a rozhodl se, že se naučí číst za každou cenu.

Každý den se vydával na cestu do města, kde se učil číst z knih. Byl to pro něj náročný úkol, protože mnohdy špatně viděl, ale krtek byl houževnatý a nevzdával se. Rozsvítil si velkou lampu a učil se písmenko za písmenkem.

Jednoho dne, když už uměl číst, rozhodl se, že přijde do lesa a předvede své znalosti ostatním zvířátkům. Všichni byli šokováni, když slyšeli, jak krteček čte. Od té doby byl krtek považován za vzdělance a všichni ho respektovali.

Krtek se stal velkým vzorem pro všechna ostatní zvířátka, protože jim ukázal, že s dostatečnou touhou a úsilím mohou dosáhnout čehokoliv. Od té doby se v lese začalo učit číst více zvířátek a jen díky krtkovi se stala chytřejšími, protože poznala mnoho hezkých příběhů.

A krtek byl na sebe velice pyšný. Věděl totiž, že se mu podařilo splnit svůj sen a že svým příkladem inspiruje ostatní zvířátka k tomu, aby také dosáhla svých cílů.

Pohádky pro děti s ponaučení o zvířátkách a lese:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *