Byl jednou vlk jménem Vítek, který žil v hlubokém lese a živil se lovem. Vítek byl silný a rychlý lovec, ale přesto se cítil osaměle a nešťastně. V jednu chvíli, když se vrátil z lovu, uvědomil si, že je mu jeho kořistí líto. Vítek si uvědomil, že už nechce být lovcem, který bere život jiným zvířatům.

Rozhodl se, že se změní a začne se živit jen rostlinami, zeleninou a ovocem. Bylo to těžké, protože se musel naučit nové zvyky a návyky, ale postupně se mu to podařilo. Ostatní zvířata, která se ho dříve stranila se k němu začala chovat jinak, protože pochopila, že už není nebezpečný.

Jednoho dne, když se vlk Vítek procházel lesem, potkal malého zajíčka, který se ztratil a nevěděl jak se dostat zpět ke své rodině. Vítek mu nabídl pomoc a společně se vydali na cestu k domovu zajíčka. Cestou se Vítek zajíčkovi zpovídal o svém životě, o tom jak se mu podařilo změnit své zvyky a jak se mu teď žije lépe. Zajíček byl inspirovaný Vítkovou cestou a uvědomil si, že i on může změnit svůj život k lepšímu a už se nikdy nepotulovat daleko od domova.

Když dorazili k domovu zajíčka, jeho rodina byla ráda, že se vrátil a ještě více nadšená, když jim zajíček vyprávěl o své cestě s Vítkem, a o tom jak chce také změnit svůj život a odnaučit se toulat, aby se už nikdy neztratil.

A tak Vítek dokázal, že i když se dopustil chyb, ačkoliv pro něj byly přirozené, měl sílu se změnit a udělat svět kolem sebe lepším místem. A zajíček díky Vítkovi také pochopil, že každý máme moc změnit svůj život k lepšímu.


Hubert je ochránce lesa, jen díky němu mohou zvířátka žít v bezpečí. Čtěte pohádku pro děti o myslivečkovi.

Robot Robík

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *