Byl jednou malý mysliveček jménem Hubert. Hubert byl velkým milovníkem přírody a snažil se chránit zvířata v lese před pytláky. Jednoho dne, když se Hubert procházel lesem, slyšel v dáli výstřel z lovecké zbraně. Hubert okamžitě pochopil, že se něco děje a rozhodl se jít zjistit, co se stalo.

Hubert se dostal na místo, kde slyšel výstřel a uviděl tam pytláky, kteří právě chytili krásného jelena. Hubert se rozhodl, že jelena zachrání. Umluvil pytláky, aby jelena pustili a slíbil jim, že jim neudělá žádné potíže, pokud jelena nechají jít. Pytláci se nechtěli dostat do problémů, tak jelena pustili a Hubert ho zachránil.

Jelen Hubertovi poděkoval a ten se rozhodl, že bude jelena doprovázet zpět hlouběji do lesa. Cestou Hubert vysvětlil jelenovi, jak se chránit před pytláky a jak se v lese orientovat, aby nemusel na palouky a blízko lidem.

Když dorazili na místo, kde byl jelen v bezpečí, Hubert se s ním rozloučil. Jelen Hubertovi poděkoval za jeho pomoc a Hubert mu slíbil, že bude dále hlídat lesy. Hubert se stal hrdým strážcem lesa a věděl, že díky jeho pomoci jelen i další zvířata v lese mohou žít v klidu a bezpečí.


„Věděli jste, že svatý Hubert je patronem myslivců? Pokud ne, tak jste se to právě dozvěděli a malý myslivec vám může být inspirací!“

Robůtek Robík

One Reply to “Mysliveček a pytláci”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *