Byla jednou malá slepička jménem Květinka, která žila na malé farmě s ostatními slepicemi. Květinka byla jedna z nejhezčích slepic na farmě, ale nikdy nesnesla žádné vajíčko. Ostatní slepice se jí posmívaly a ona byla moc smutná.

Jednoho dne, když se všechny slepice vrátily z pastvy, farmář zjistil, že Květinka snesla zlaté vajíčko. Farmář byl překvapený a šťastný, protože zlaté vajíčko bylo velmi cenné.

Ostatní slepice se na Květinku dívaly s obdivem a závistí, protože se jim nikdy nepodařilo snést zlaté vajíčko. Květinka byla na sebe pyšná, že dokázala něco, co ostatní slepice ne.

Farmář se rozhodl, že Květinku pochválí a dá ji speciální krmivo, aby mohla snést další zlatá vajíčka. Květinka se tak stala nejproduktivnější slepičkou na farmě a stala se také vzorem pro ostatní slepice. Květinka žila šťastně a prospívala na farmě a pro farmáře byla velkou pomocí.

Beruška Bětka mohla být jenom broučkem, který sleduje vše kolem sebe, ale nakonec byla statečnější, než se zdálo. Čtěte pohádky s ponaučením.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *