Na obloze zářil měsíček, který se staral o to, aby se každý večer dětem krásně usínalo. Na konci každého dne, když už sluníčko zapadlo za obzor, posílal měsíc sluníčku dobrou noc a posílal ho spát, aby nastala tma a všechny děti se mohly vyspat.

Jednoho dne se však měsíc velmi rozptýlil a zapomněl poslat slunce spát. Slunce svítilo celý velmi dlouhý den a děti se radovaly a dlouho si hrály. Avšak večer byly natolik unavené a chtěly spát. Bylo však pořád světlo a děti se nemohly uklidnit.

Měsíc si uvědomil svůj omyl a rychle poslal slunce spát, aby si děti mohly pořádně odpočinout a ráno byly plné energie. Od té doby se měsíc snažil pečlivě sledovat čas a posílat slunce spát včas.

Děti i dospělí se těšili na noc, kdy slunce odpočívalo a měsíc svítil na nebe. Měsíc se stal symbolem pokojného spánku a děti se uklidňovaly pohledem na jeho světlo, když usínaly.

Měsíc se stal pro všechny oporou v noci a všichni se na něj mohli spolehnout, že každý večer přijde včas a pošle slunce spát. Díky tomu se všichni mohli krásně vyspat a ráno byli plní energie.

Kočička si vyrazila do světa, ale netušila, že se může snadno ztratit. Vrátí se domů, kde ji mají rádi – čtěte pohádku o kočičce a její cestě do neznáma.

One Reply to “O měsíčku, na dobrou noc”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *