Byla jednou malá myška jménem Mimi. Mimi měla kožíšek hnědý jako hlína a byla z toho velmi nešťastná. Všechny ostatní myši měly kožíšky různých barev, jako bílou, šedou nebo černou, ale Mimi byla jediná, kdo měl hnědý kožíšek.

Mimi se snažila svůj kožíšek vylepšit různými způsoby. Snažila se ho vyčistit, ale pořád zůstával hnědý. Snažila se ho natřít, ale barva nechtěla držet. Mimi se cítila velmi osaměle a smutně, protože si myslela, že se jí nikdy nepodaří mít kožíšek jako ostatní myši.

Jednoho dne se Mimi rozhodla, že se vydá na cestu, aby hledala způsob, jak změnit barvu svého kožíšku. Cestovala přes lesy a hory, až se dostala k jezeru. Tam potkala rybičku, která jí řekla: „Proč se trápíš s barvou svého kožíšku? Je to přece jen kousek kůže. Je důležité, jak se cítíš uvnitř.“

Mimi si uvědomila, že rybička má pravdu. Ona se trápila s barvou svého kožíšku, ale ve skutečnosti to nebylo to nejdůležitější. Důležité bylo, jak se cítí uvnitř. S tímto novým pochopením se Mimi vrátila domů a od té doby se cítila šťastná a spokojená i se svým hnědým kožíškem.

Dino taky věřil, že je nejdůležitější to, jak vypadá, ale moudrá rada mu pomohla najít, co je skutečně důležité. Pohádka Hrdý Dino je také o sebevědomí, čtěte!

2 Replies to “O myšce s hnědým kožíškem”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *