Byl jednou jeden malý vláček, jmenoval se Vláček Fantazie. Vláček byl velmi zvláštní, protože nejezdil po kolejích jako ostatní vlaky, ale létal přes oblohu do světa fantazie.

Jednoho dne se Vláček rozhodl, že vezme malé děti na výlet do světa fantazie. Děti byly nadšené a tak se brzy vydaly na cestu.

Cestou potkaly mluvící zvířátka, která jim vyprávěla různé příběhy a učila je o světě. Potkaly například lva, který jim řekl o své roli krále zvířat, a medvěda, který jim ukázal jak se dá spát celou zimu.

Poté se děti dostaly pod tančící mraky na obloze, které se jim snažily ukázat jaký je život v oblacích. Děti se radovaly z pohledu na tančící mraky a slunce, které procházelo mezi nimi.

A když už se děti chystaly vrátit zpět, narazily na zpívající stromy. Ty zpívali krásné melodie a děti se u nich zastavily a poslouchaly. Děti se dozvěděly o životě stromů a o tom jak stromy pomáhají životu v přírodě.

Nakonec Vláček Fantazie děti zavezl zpět k jejich rodičům. Děti byly unavené, ale nadšené z toho co všechno viděly a co se naučily. Rodiče byli šťastní, že se jejich děti vrátily bezpečně domů.

Od té doby se Vláček Fantazie stal oblíbeným vlakem pro výlety malých dětí do světa fantazie a děti se stále těšily, co nového se jim na těchto výletech podaří objevit.


O velkém přátelství, které vedlo až ke splnění snu. Taková je pohádka pro děti Honza a medvídek.

— Anna Wong, Dobrovolník

2 Replies to “Cesta vláčkem do fantazie”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *