Byla jednou jedna malá holčička jménem Terezka, která měla oblíbeného plyšového medvídka jménem Medvídek. Medvídek byl pro Terezku vším, s ním si hrála, spala s ním a všude ho s sebou nosila.

Jednoho dne ale Terezka Medvídka ztratila. Měla ho v ruce, když šla po ulici a najednou nebyl. Terezka byla z toho velice smutná a plakala, protože jí chyběl její oblíbený medvídek.

Terezka se rozhodla, že půjde Medvídka hledat. Vyšla z domu a šla se dívat na všechna místa, kde by se Medvídek mohl nacházet. Hledala ho v parku, na hřišti, v obchodech, ale byl pryč.

Terezka se vrátila domů a byla velice smutná, že Medvídka stále nenašla. Ale její maminka jí řekla, že nemá smutnit, že jí půjde pomoct Medvídka najít. Společně vyšly z domu a začaly hledat Medvídka znovu.

Po chvíli hledání se Terezka a její maminka dostaly na náměstí, kde byl veliký trh. Terezka viděla stánek s plyšovými hračkami a rozběhla se tam. A hle, tam na polici seděl její oblíbený medvídek!

Terezka byla tak šťastná, že našla Medvídka, že ho hned koupila a vzala si ho domů. Od té doby už Terezka Medvídka nikdy neztratila a vždy si ho s sebou brala, kamkoliv šla.


Přečtěte si pohádku Jak robot Robík ztratil čepici!

Robůtek Robík

One Reply to “O Terezce a plyšovém medvídkovi”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *