Máte volné odpoledne a nevíte, co se svou malou ratolestí podniknout? Robůtek vám přináší tipy na zábavné hry pro děti do tří let:

  1. „Kdo je to?“ – Toto hra se hraje tak, že jedna osoba začne s nějakým zvířetem a ostatní se snaží uhádnout, o které zvíře jde. Například: „Kdo je to? Má velké uši, dlouhý ocas a žere mrkev.“ Odpověď by byla: „Je to králík.“
  2. „Červené autíčko, červené autíčko…“ – Tato hra se hraje s malým autíčkem nebo jiným hračkářským vozidlem. Jeden hráč začne říkat: „Červené autíčko, červené autíčko, jede po silnici…“ a pak přidá nějakou větu, jako například: „přes most,“ nebo „kolem stromu.“ Ostatní hráči se poté snaží přidat další větu, aby auto mohlo pokračovat v jízdě.
  3. „Hledá se ztracený klíč“ – Tato hra se hraje tak, že jeden hráč schová klíč někde v místnosti a ostatní se pak snaží najít. Když se klíč najde, hráč, který ho našel, začne schovávat něco jiného a hra pokračuje.
  4. „Jsem to já“ – Tato hra se hraje tak, že jeden hráč začne říkat: „Jsem to já, kdo má…“ a pak přidá něco, co má na sobě, například: „červené boty.“ Ostatní hráči se pak snaží uhádnout, kdo je to.
  5. „Na honěnou“ – Tato hra se hraje tak, že jeden hráč běží za ostatními a snaží se je chytit. Když někoho chytí, stává se on/ona honičem a hra pokračuje.

Tyto hry jsou krátké a nenáročné. Stačí vám chvilka, kdy si odskočíte od svých povinností. Vaši nejmenší dobré nápady na zábavu ocení vždy!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *